Дислокација на автоматската мониторинг станица од дворот на гимназијата „Кирил Пејчиновиќ” во Тетово

Дислокација на автоматската мониторинг станица од дворот на гимназијата „Кирил Пејчиновиќ” во Тетово

Состојбата со квалитетот на воздухот во последниот период и појавата на многу високи концентрации...

Делегација од француската амбасада во Република Македонија на работна средба кај министерот Изаири

Делегација од француската амбасада во Република Македонија на работна средба кај министерот Изаири

(20.08.2014г.) Денеска,министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, во...

Соопштение до медиуми

Соопштение до медиуми

(20.08.2014 год.) Врз основа на Програмата за инвестирање во животната средина и Конкурсот за...

Средба на министерот Изаири со американскиот амбасадор во Република Македонија Н.Е. Пол Д. Волерс

Средба на министерот Изаири со американскиот амбасадор во Република Македонија Н.Е. Пол Д. Волерс

(14.08.2014г.) Денеска,министерот за животна средина и просторно планирање г. Нурхан Изаири, во...

Министерот Изаири се сретна со делегација од Саудиска Арабија, Турција и Босна и Херцеговина

Министерот Изаири се сретна со делегација од Саудиска Арабија, Турција и Босна и Херцеговина

(06.08.2014) Денеска, министерот за животна средина и просторно планирање, Нурхан Изаири оствари...

 • Дислокација на автоматската мониторинг станица од дворот на гимназијата „Кирил Пејчиновиќ” во Тетово

  Дислокација на автоматската мониторинг станица од дворот на гимназијата „Кирил Пејчиновиќ” во Тетово

  Четврток, 21 Август 2014 10:08
 • Делегација од француската амбасада во Република Македонија на работна средба кај министерот Изаири

  Делегација од француската амбасада во Република Македонија на работна средба кај министерот Изаири

  Среда, 20 Август 2014 15:53
 • Соопштение до медиуми

  Соопштение до медиуми

  Среда, 20 Август 2014 15:26
 • Средба на министерот Изаири со американскиот амбасадор во Република Македонија Н.Е. Пол Д. Волерс

  Средба на министерот Изаири со американскиот амбасадор во Република Македонија Н.Е. Пол Д. Волерс

  Четврток, 14 Август 2014 15:57
 • Министерот Изаири се сретна со делегација од Саудиска Арабија, Турција и Босна и Херцеговина

  Министерот Изаири се сретна со делегација од Саудиска Арабија, Турција и Босна и Херцеговина

  Среда, 06 Август 2014 12:34

Соопштенија

Страната е во изработка!

За министерството

Во напорите за интеграција со современите текови во заштитата на животната средина во Европа и пошироко, а истовремено како еден многу значаен составен дел од процесот на реформите, Владата на Република Македонија го формира Министерството за животна средина (Закон за измени и дополнувања на Законот за органите на управата “Службен весник на РМ” бр.63/98).

Со востановувањето на ова ново мининстерство не само што е дадена можност да се изгради...

Повеќе...

Најава на настани

Врз основа на Програмата за инвестирање во животната средина и Конкурсот за распределување на средства за финансирање и реализирање на програми, проекти и...
Известување за намера за изведување на проектот - "Акумулација-Луково Поле" Листа на проверка за определување на обемот на...
Министерството за животна средина и просторно планирање врз основа на Законот за волонтерство („Службен весник на РМ“ бр.85/2007 и 161/2008) и Програмата...

Tetovo 1sСостојбата со квалитетот на воздухот во последниот период и појавата на многу високи концентрации на загадувачките супстанци што се мерат, особено суспендирани честички со големина до 10 микрометри, а со цел граѓаните да имаат релевантни податоци за квалитетот на воздухот во oпштината Тетово, наложува Министерството за животна средина и просторно планирање да изврши дислокација на aвтоматската мониторинг станица поставена во дворот на sредното училиште, гимназија „Кирил Пејчиновиќ” во Тетово, поради изградбата на спортската сала во непосредна близина на мониторинг станицата.

 

Повеќе...

2(20.08.2014г.) Денеска,министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, во просториите на министерството, оствари работна средба со делегација на француската амбасада предводена од амбасадорот на Франција во Република Македонија, Н.Е. Лоренс Оер.

 

Повеќе...

2-1

(20.08.2014 год.) Врз основа на Програмата за инвестирање во животната средина и Конкурсот за распределување на средства за финансирање и реализирање на програми, проекти и други активности од областа на животната средина за 2014 година, министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изаири, на ден20.08.2014 година потпиша Договор со градоначалникот на општина Бутел,Петре Латиновски, за проектот "Водоснабдување, зафат доводен цевковод и филтер на водоводот во с. Љуботен“ за чија реализација Министерството за животна средина и просторно планирање издвои 3.000.000,00 (три милиони денари).

Повеќе...

1(14.08.2014г.) Денеска,министерот за животна средина и просторно планирање г. Нурхан Изаири, во просториите на министерството оствари работна средба со амбасадорот на САД во Република Македонија, Н.Е. Пол Д. Волерс и директорот на мисијата на УСАИД во Македонија, Џејмс Стајн.

Повеќе...